Сенници

Сред многото впечатляващи характеристики в архитектурния дизайн на глобалното седалище на DuPont в Уилмингтън, Делауеър, веднага се забелязва съпоставянето на вертикалните прозоречни сенници, проектирани с продукти на Corian®, и редуващите се алуминиеви панели и панели за външна облицовка на Corian®, които заедно със стъклените стени осигуряват основните елементи на облицовката.

Архитектурното бюро AECOM проектира използването на сенниците така, че не само да предлагат полупрозрачност по време на залез и зазоряване, но и да осигуряват интересен спектър от светлосенки в цялата сграда, докато слънцето променя позицията си през деня. 

Дължината на сенниците обикновено варира между 1,83 и 2,74 метра с дълбочина от 305 мм. За да допълнят основните форми, същите вертикални елементи са пренесени в по-малки размери, добавяйки архитектурен нюанс в други части на двора между двете най-нови сгради на територията на Dupont. AECOM работи съвместно с DuPont за създаването на специални странични опори за дизайна на сенниците.